funcio social de la loteria

Funció social de la Loteria

Finalitat social.

El propòsit primordial de la loteria és destinar els beneficis derivats de la seva venda a finalitats socials. La Loteria Nacional va sorgir com una alternativa de l'Estat per a finançar sistemes de salut, cultura i esport.

El 25% de la venda de la Loteria Nacional reverteix en els Pressupostos de l’Estat i es destinen quantitats importants a la millora d'estructures viàries, campanyes socials, esportives i construcció d'hospitals. També aporten valors culturals mitjançant els bitllets impresos amb il·lustracions de diferents motius relacionats amb les arts, la literatura, la ciència o la història.

loteria associació espanyola contra el càncer

Al llarg dels anys, la Loteria Nacional ha destinat els beneficis dels sorteigs a favor d'entitats diverses com l’Associació Espanyola Contra el Càncer o la Creu Roja i ha col·laborat en el finançament d'events com el mundial de fútbol de 1982, els JJOO de Barcelona, la capitalitat Cultural de Madrid, l'Expo de Sevilla, el campionat mundial d'esquí, la Universiada de Palma de Mallorca, el Xacobeo 99 o la capitalitat cultural europea de Santiago de Compostela.

Troba les millors administracions de loteries de Catalunya

Localitza l'administració de loteria més a prop teu